מה צריך כדי להיות עו"ד בישראל?
תחילת המסלול לקראת הגלימה הנכספת של עורכי הדין, מתחיל בלימודי משפטים במוסד אקדמי מותר, לקראת תואר ראשון במשפטים: Ll.B. לימודי התואר הראשון במשפטים הם מאוד מעניינים. הסטודנטים נחשפים בהם אל המסורת הארוכה של המשפט בעולם, אל תורות המוסר השונות, אל תאוריות שונות של משפט, גישות כלכליות למשפט ומקבלים, דרך בחינת מקרים מרכזיים והלכות חשובות, הבנה מעמיקה של המשפט והאופן בו עולם המשפטים פועל. אולם, לימודי המשפטים הם בעיקר אקדמיים-מחקריים ותיאורטיים.
הסטודנטים, במהלך לימודי המשפטים אינם מגיעים אל בתי המשפט ואינם פוגשים את הפרקטיקה, העיסוק היום-יומי של המשפטן או עורך הדין. הלימודים האקדמיים אינם מלמדים אותו כיצד יש לתרגם את כל היידע התיאורטי שקיבל לכדי מיומנות מעשית.לאחר סיום לימודי המשפטים וקבלת התואר הנכסף, יכול הסטודנט לבקש להירשם כמתמחה אצל עורך דין שהוסמך על ידי לשכת עורכי הדין להיות מאמן של מתמחים. כיום משכה של ההתמחות הוא שנה אחת, במהלכה מכיר הסטודנט, כמתמחה, את התחום המשפטי בו הוא מעוניין לעסוק בעתיד. מרגע שעורך הדין יתקבל כחבר בלשכת עורכי הדין, יוכל אמנם לעסוק בכל תחום שיבחר, אולם כדאי לו, מסיבות פרקטיות בעיקר, להתמחות בתחום בו הוא מעוניין לעסוק בעתיד. במהלך ההתמחות יכולים מתמחים לאחר תקופה מסוימת לקבל רשות להופיע בעצמם בבתי המשפט.
כאן המקום לציין כי עו"ד דיני משפחה צריך להכיר בצורה טובה את סדרי הדין בכמה ערכאות שונות ומיוחדות: בתי הדין הרבניים, בתי המשפט לענייני משפחה ולעתים גם את בג"צ. סדרי הדין בבית המשפט לענייני משפחה הם שונים מסדרי הדין בבית המשפט האזרחי הרגיל ובבתי הדין הרבני, סדרי הדין שונים אף הם, ואפילו הדין איננו החוק הישראלי ברוב המקרים, אלא ההלכה היהודית.
לאחר ההתמחות יכול המתמחה לגשת אל בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין. אם יעבור אותן בהצלחה, יתקבל כחבר מן המניין בלשכת עורכי הדין של ישראל ויוכל להתחיל לעבוד כעו"ד.
עו"ד דיני משפחה צריך להכיר את ההלכה?
היות ובישראל ענייני נישואין וגירושין של יהודים נדונים בבית הדין הרבני באופן בלעדי ועל פי ההלכה, הרי ש